МИНИСТАРСТВО САОБРАЋАЈА И ВЕЗА
АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА

Вијести

Посјета предсједника Народне скупштине Недељка Чубриловића

Посјета предсједника Народне скупштине Недељка Чубриловића

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић посјетио је Агенцију за безбједност саобраћаја Републике Српске, поводом обиљежавања шест година од формирања и рада агенције као самосталне републичке управне организације.

Предсједник Чубриловић разговарао је са директором Милијом Радовићем о раду Агенције и активностима на унапређењу безбједности саобраћаја, посебно у насељеним мјестима и у близини школе и вртића.

Предсједник Чубриловић истакао је да је Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске у потпуности оправдала своје постојање и да је, у претходних шест година, заједно са Министарством саобраћаја и веза, МУП-ом и Ауто-мото савезом, учинила велики искорак у превентивном дјеловању, подизању свијести и стандарда безбједности у саобраћају.

Предсједник Чубриловић је посебно истакао допринос Агенције на спровођењу кампања подизања свијести о значају безбједности саобраћаја, помоћи локалним заједницама у изради стратегија и формирања савјета за безбједност саобраћаја, одржавању стручних скупова и другим активностима на превентивном дјеловању смањења саобраћајних незгода.

„Охрабрује чињеница да је евидентан пад смртно страдалих, тешко повријеђених, а знатно је смањен и обим штете узрокованих саобраћајним незгодама на путевима Републике Српске од када постоји и активо дјелује Агенција за безбједност саобраћаја“, рекао је предсједник Чубриловић и дода да је сваки спасени живот у саобраћају вриједији од свих активности и уложених средстава.

Предсједник Чубриловић и директор Радовић закључили су да је неопходно унаприједити рад Агенције за безбједност саобраћаја, ресорних министарстава, предузећа која се баве изградњом, одржавањем и управљањем јавним путевима како би се број страдалих и број саобраћајних незгода смањио на најмањи могући ниво.