Приједор у духу промоције здравог живота – IV бициклијада у част града

Приједор у духу промоције здравог живота – IV бициклијада у част града

У суботу 19. маја 2018. године поводом дана града на улицама Града Приједора организована је IV бициклијада. Ова масовна вожња бициклима улицама града организована је уз подршку Агенције за безбједност саобраћаја РС, Ауто мото савеза Републике Српске и Ауто мото друштва из Приједора.

Директор Туристичке организације града Амира Ганић потврдила је новинарима да је четврта по реду бициклијада поводом Дана града окупила око три стотине бициклиста свих узраста.
" Дужина цикло руте је била око 3,5 километара и возила се градским улицама уз нагласак на поштовање саобраћајних прописа", казала је Ганићева.
У периоду трајања бициклијаде на Тргу мајора Зорана Карлице одржана је радионица за дјецу на полигону за мале бициклисте који су обезбиједили Агенција за безбједност саобраћаја РС, Ауто мото савез РС-а и Ауто мото друштво Приједор. 
"Овом акцијом је промовисан бициклизам, значај бициклизма и учешће бициклиста у саобраћају, те здравији начин живота уз рекреативну вожњу бициклом" , истакла је Ганићева.
Најмлађим учесницима бициклијаде је уручено око стотину "бициклистичких дозвола" које је обезбиједила Агенција за безбједност саобраћаја, а подијељено је преко 200 чланских карата које је обезбиједио Бициклистички клуб "Козара Про-сајслинг" из Приједора.

 


© 2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће:  BitLab