ВОЗАЧИ ОПРЕЗ – НОВА ШКОЛСКА ГОДИНА ПОЧИЊЕ

 ВОЗАЧИ ОПРЕЗ – НОВА ШКОЛСКА ГОДИНА ПОЧИЊЕ

Почетак септембра значи и почетак нове школске године, а то је знак свим возачима на повећани опрез у вожњи јер ће се у саобраћају наћи и велики број школараца .

Дjеца су категорија рањивих учесника у саобраћају, јер у тој доби дjеца тек развијају своје вjештине за безбjедно кретање у саобраћају. С обзиром на такву чињеницу, грешке дjеце док се крећу су неминовне. Саобраћајне незгоде са пjешацима су један од водећих узрока смрти и ненамjерних повреда дjеце узраста од пет до девет година.

Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске заједно са Министарством саобраћаја и веза, Министарством унутрашњих послова, Министарством просвјете и културе, Ауто-мото савезом Републике Српске и јединицама локалне самоуправе реализоваће превентивно-едукативне активности под називом  „ВОЗАЧИ, ШКОЛА ЈЕ ЗА НАС ОПРЕЗ ЈЕ ЗА ВАС“.

Тим поводом Министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић, заједно са директором Агенције за безбједност саобраћаја Милијом Радовић и генералним секретаром Ауто-мото савеза Ранком Бабић, посјетиће у понедјељак 03. септембра 2018. године, у 10,30 часова Основну школу „Мајка Кнежопољка“ у Кнежици, Општина Козарска Дубица.

Том приликом дјеца ће имати прилику да погледају презентације о безбједном учешћу дјеце у саобраћају, те ће им бити подјељене мајице, саобраћајни буквари, распореди часова и образовни леци.

 

 

 


© 2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће:  BitLab