Централно обиљежавање свјетског дана сјећања на жртве саобраћајних незгода одржано у Градишци

Централно обиљежавање свјетског дана сјећања на жртве саобраћајних незгода одржано у Градишци

Централно обиљежавање свјетског дана сјећања на жртве саобраћајних незгода одржано у Градишци

„Смисао ових манифестација је да пробудимо свијест код учесника у саобраћају о посљедицама које се дешавају на путевима, уколико се не поштују правила и прописи“, наглашава Дејан Шљивић, .секретар АМД-а Градишка.

„Сваке године саобраћајне несреће многе породице завију у црно. „То није статистика, то је реалност, то се дешава, и ово је прилика да се запитамо да ли сви заједно радимо довољно како би податке о смртно страдалим лицима свели на минимум,“ наглашава Милија Радовић, директор Агенције за безбједност саобраћаја РС. Подсјећа да је прошле године на путевима у РС угашено чак 130 живота.

„ У првих десет мјесеци ове године на подручју ПУ Градишка смртно је страдало десет лица, 24 лица су тешко повријеђена, са лакшим тјелесним повредама прошло је 114 лица“, истиче Дејан Трифковић, начелник Ођељења полиције ПУ Градишка. Додаје да су водећи узроци саобраћајних незгода са смртно страдалим и повријеђеним лицима неприлагођена брзина и управљање возилом у алкохолисаном стању.

Међу учесницима у саобраћајним незгодама, посебно у дане викенда и ноћним сатима, значајан је број младих људи.

Централну улогу у обиљежавању овог дана имали су волонтери градишког Црвеног крста. Они су указали на значај и обавезу адекватног пружања прве помоћи.

Манифестацију “Свјетски дан сјећања на жртве саобраћајних незгода” у Српској организују Агенција за безбједност саобраћаја РС и Ауто-мото савез РС, у сарадњи са републичким Министарством саобраћаја и веза и Министарством унутрашњих послова, Црвеним крстом РС, локалним заједницама и другим субјектима и организацијама.

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab