У Општини Пале одржан радни састанак

У Општини Пале одржан радни састанак

У Општини Пале одржан радни састанак директора Агенције за безбједност саобраћаја Новице Крунић и начелника Општине Пале Бошка Југовића. Састанку су присуствовали и службеници Агенције као и општинске управе Пала. Разговарало се о изради Стратегије за безбједност саобраћаја на путевима Општине Пале и унапређења безбједности на подручју ове локалне заједнице.

Југовић је рекао новинарима да је циљ састанка да буде побољшана безбједност саобраћаја на путевима на територији општине Пале.

Према његовим ријечима, до сада је урађен низ корака – у првој фази донесена је одлука о безбједности саобраћаја за коју је Агенција дала сагласност, те формиран Савјет за безбједност.

“Пале су град младости, ђака, ученика, студената које морамо да заштитимо. Саобраћај на овим дионицама је јако фреквентан, тако да морамо обезбиједити радарске системе и све остало што ће допринијети безбједности учесника у саобраћају”, навео је Југовић.

Југовић је похвалио рад Полицијске станица за безбједност саобраћаја Пале, која је дала велики допринос на безбједности саобраћаја у овој локалној заједници.

Крунић је рекао да ће Агенција дати приједлоге за рјешавање ситуације у саобраћају у наредном периоду, те да је први корак да буде снимљено актуелно стање безбједности саобраћаја.

Он је истакао да су Пале општина у развоју, град младости и туризма са доста фреквентним саобраћајем.

“Похвалио бих пјешачку зону, о којој сви причају и која се лијепо развија. Сада у граду треба да правимо динамичке токове за саобраћај и возила“, додао је Крунић.


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab