„Ако ме волиш, остави телефон док возиш!“

„Ако ме волиш, остави телефон док возиш!“

Снажна порука свим возачима осванула на билбордима широм Републике Српске. Компанија M:тел и ове године спроводи кампању за подизање свијести о важности савјесног понашања у саобраћају. Годинама уназад компанија м:тел активно дјелује на подизању свијести возача о неопходности савјесне употребе телефона током вожње, а ову мисију наставила је и ове године. С првим даном нове школске године, снажна и емотивна порука на билбордима широм РС „Ако ме волиш, остави телефон док возиш“, представља обраћање свим учесницима у саобраћају, а нарочито возачима.

„Свјесни чињенице да је у данашње вријеме мобилни телефон дио нашег свакодневног живота у свим његовим областима, желимо пружити безбрезервну подршку настојањима да се овај уређај користи савјесно. То сваке године и чинимо спроводећи кампању којом желимо подсјетити све возаче на неопходност смањења ризика по њихову, али и безбједност свих путника у возилу, управо некоришћењем мобилног телефона за воланом“, наводи Милица Кондић, портпарол компаније м:тел.  

Знајући да употреба мобилног телефона током вожње може бити један од главних фактора у ометању возача, те да може утицати на повећање могућности настанка саобраћајних незгода са озбиљним посљедицама, компанија м:тел на овај начин апелује на возаче, подсјећајући их на чињеницу да употреба мобилног телефона током вожње може бити опасна као и вожња под утицајем алкохола.

Током година, м:тел је  управо за кампању безбједности у саобраћају добио бројне награде, а само за посљедњу која је реализована 2019. године, добила је Признање за подршку у раду и провођењу бројних активности Агенцији за безбједност саобраћаја и осталим субјектима система безбједности саобраћаја, као и чак двије награде на „Но лимит фестивалу“, за прошлогодишњу кампању под називом „Један позив мијења све“.

Кампања „Ако ме волиш, остави телефон док возиш“ биће активна током цијелог мјесеца септембра, између осталог, и као подсјетник да је то мјесец када почиње нова школска година и када је потребан додатни опрез у саобраћају, нарочито када је у питању безбједност најмлађих.

Ова друштвено одговорна кампања компаније м:тел и овога пута има подршку Министарства саобраћаја и веза Републике Српске, Агенције за безбједност саобраћаја РС, те Ауто-мото савеза РС, али и бројних медијских кућа које су дале свој допринос ширењу важне поруке свим возачима.


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab