Потписани уговори за суфинансирање пројеката безбједности саобраћаја између Агенције за безбједност саобраћаја и 15 јединица локалних самоуправа

Потписани уговори за суфинансирање пројеката безбједности саобраћаја између Агенције за безбједност саобраћаја и 15 јединица локалних самоуправа

Министар саобраћаја и веза Ђорђе Поповић присуствовао је данас потписивању уговора о суфинансирању 19 пројеката у области безбједности саобраћаја, који ће се проводити у 15 јединица локалне самоуправе, с циљем унапређења безбједности саобраћаја у општинама и градовима у Републици Српској.

Вршилац дужности директора Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Новица Крунић данас је у Бањалуци са представницима 15 јединица локалне самоуправе потписао уговоре о суфинансирању 19 пројеката у области безбједности саобраћаја, које ће Агенција суфинансирати са укупно 82.000 КМ, а локалне заједнице са 94.000 КМ.

Крунић је рекао да је Агенција у јуну расписала четврти јавни позив за подршку рјешавања локалних саобраћајних проблема, на који се јавила 31 општина, а 15 их је задовољило услове и критеријуме.

Он је навео да је ријеч о општинама - Власеница, Шипово, Шамац, Пале, Фоча, Нови Град, Лакташи, Станари, Брод, Милићи, Лопаре, Рудо, Дервента, Петровац и Челинац.

- Сматрамо да је то у овој кризи вируса корона велики успјех. Након локалних избора наставићемо да укључујемо и општине које нису још формирале савјете за безбједност саобраћаја, што је један од основних услова за приступ овим средствима - рекао је Крунић.

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђе Поповић, који је присуствовао потписивању уговора, захвалио је окупљенима, истичући да су они самим аплицирањем за ова средства и претходним ангажманом показали да им је стало да се унаприједи безбједност саобраћаја у локалним заједницама, те да су препознали све користи превентивних активности и значај безбједности рањивих категорија, односно учесника у саобраћају.

- Агенција за безбједност саобраћаја је као управна организација Министарства саобраћаја и веза Републике Српске учинила много у претходном периоду да анимира цјелокупну јавност, а посебно најодговорније људе у локалним заједницама како би били дио укупног система безбједности у саобраћају - рекао је Поповић.

Он је честитао представницима локалних заједница и пожелио да у будућности буде још оваквих пројеката, као и оних који ће бити све захтјевнији, а са собом носити и значајније резултате.

Милан Илић из Агенције за безбједност саобраћаја рекао је да је на јавни позив пристигао 31 пројекат, а да је подржано 19 из 15 локалних заједница јер су неке од њих добиле по два пројекта, пошто нису биле ограничене да аплицирају само са једним пројектом.

Потписивању уговора присуствовала је и помоћница министра саобраћаја и веза Наташа Костић.


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab