Приједор: Одржана “Шеснаестомајска бициклијада”

Приједор: Одржана “Шеснаестомајска бициклијада”

ПРИЈЕДОР - Више од 300 бициклиста, од најмлађих па до професионалних возача, били су данас дио “Шеснаестомајске бициклијаде” која је вожена улицама Приједора.

Приједорски градоначелник Далибор Павловић изјавио је новинарима да је ова шеста манифестација веома значајна за град јер има традицију, а показује да у Приједору постоји развијен бициклизам.

“Ово је уједно прилика да се град и туристички промовише, кроз бициклијаду, као и кроз трку која је најављена за сутра на Козари, што нас уврштава у мапу бициклистичких трка”, навео је он.

Павловић је нагласио да ће град наставити да подржава овај спрот за који се нада да ће се развијати, као и приједорске бициклисте, чији резултати служе на понос сваком Приједорчанину.

Представник Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Никола Торбица изјавио је новинарима да је лани у саобраћајним несрећама у Републици Српској било пет погинулих бициклиста, 53 тешко повријеђена и 95 лакше.

          

“Агенција заједно са Ауто-мото савезом Републике Српске организује и подржава овакве манифестације. Овдје смо с циљем да бициклистима скренемо пажњу да носе кациге, да треба да имају освјетљење на бициклу и када учествују у саобраћају морају да користе показиваче смјера”, рекао је Торбица.

Организатор ове бициклијаде био је Бициклистички клуб /БК/ “Козара” из Приједора чији је предсједник Горан Грача истакао да је ова манифестација још једном показала да бициклизам може да буде забава, хоби, али и синоним здравог живота.

“Покушали смо да данас најмлађима покажемо како да се понашају у саобраћају, а међу промотерима бициклизма овдје су били као гости репрезентативци у двије бициклистике категорије - друмски и брдски. Ту су и тимови из Италије, Мађарске и Македоније, који ће сутра возити трку, а који су високо рагирани на листи бицислистичке федерације”, рекао је Гарача.

Бициклијада је дио свечаности којима се обиљежава 16. мај, Дан града, али је ове године термин помјерен због лоших временских услова.

Из БК “Козара” позвали су све љубитеље спорта и природе да им се сутра придруже на Мраковици, гдје ће бити одржан “Козара гран при 2021”, МТБ трка из календара Свјетске бициклистичке уније.

 

 

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab