Одржан састанак у Општини Костајница

Одржан састанак у Општини Костајница

У општини Костајница ускоро ће бити формиран Савјет за безбједност саобраћаја, рекао је Радију Костајница начелник општине Никола Јањетовић који се данас састао са замјеником директора Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Милијом Радовићем.

“Општина Костајница је уз сагласност, односно уз приједлог Министарства унутрашњих послова, већ почела одређене активности када је ријеч о видео надзору, тако да ми је изузетно драго, јер тај пројекат требало је да буде финансиран од стране општине, али захваљујући овом састанку и формирању савјета који ће бити врло брзо, та средства, што се тиче буџета општине Костајница, ће бити преполовљена зато што ће и агенција учествовати”, појаснио је Јањетовић. 

Према његовим ријечима, на састанку је разговарано и о елаборату о безбједности саобраћаја у општини Костајница, те о проблему превоза дрвних сортимената и претовара на путевима. 

“Костајница је специфична по томе што је јако близу границе и фреквентан је саобраћај, посебно у љетном периоду. Постављањем  видео надзора, а у скорије вријеме требало би да добијемо и један стационарни радарски систем, постићи ћемо напредак ”, рекао је Јањетовић. 

Замјеник директора Агенције за безбједност саобраћаја Милија Радовић рекао је да је оснивање Савјета за безбједност саобраћаја законска обавеза. 

Он је додао да агенција у септембру, када распише Јавни позив за суфинансирање пројеката јединица локалне самоуправе, очекује одређене прједлоге из општине Костајница.

„Кроз тај јавни позив покушаћемо обезбиједити средства по принципу 50 одсто агенција, 50 одсто локална заједница, да почнемо са рјешавањем неких проблема“, рекао је Радовић.

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab CMS