У Бијељини обиљежена Европска недјеља мобилности

У Бијељини обиљежена Европска недјеља мобилности

У Европи у периоду од 16. до 22. септембра одржава се највећи догађај посвећен одрживом урбаном саобраћају – Европска недјеља мобилности. Слоган овогодишње Европске недјеље мобилности је „Крећимо се одрживо! Останимо здрави!“.

У оквиру Европске недјеље мобилности у Бијељини је уприличено низ активности током цијеле недјеље.

На Градском тргу у Бијељини јуче, 20. септембра, био је постављен  полигон за дјецу којим се симулира њихово учешће у саобраћају, као и симулатори употребе сигурносног појаса у саобраћајној незгоди.

Дјеца из вртића и основних школа била су у прилици да науче основна правила у саобраћају и испробају своје вјештине на покретном полигону за обуку дјеце, а средњошколци да испробају симулатор превртања.  
Циљ оваквих активности јесте да се најмлађим учесницима у саобраћају укаже на важност одговорног понашања на улици, али и да постоје алтернативни видови превоза.
Ову активности организовали су Град Бијељина, Министарство саобраћаја и веза, Агенција за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савез Републике Српске у сарадњи са ауто-мото друштвима.Том приликом директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Новица Крунић уручио је бицикло Николини Тејић као награду за освојено прво мјесто за литерарни рад у саобраћајно-образовном такмичењу ученика основних школа из РС „Дјеца у саобраћају 2021“.

 

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab