Шипово - Прошле седмице у Општини Шипово извршена је примопредаја завршеног пројекта под називом ‘’ВИШЕ ПАЗИ, МАЊЕ ГАЗИ’’.

Шипово - Прошле седмице у Општини Шипово извршена је примопредаја завршеног пројекта под називом  ‘’ВИШЕ ПАЗИ, МАЊЕ ГАЗИ’’.

Акценат је стављен на уређење зоне основне и средње школе у ужем градском подручју Шипова. Пројекат је финансиран заједничким средствима Општине Шипово и Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске.

У склопу пројекта постављена је хоризонтална и вертикална саобраћајна сигнализација, успоривачи брзине, класични лежећи полицајци, пјешачка платформа, заштитна ограда итд.

 

Основни циљ пројекта јесте да се у наведеним улицама смањи брзина кретања возила  и повећа безбједност  свих пјешака, а посебно најугроженијих  категорија, ђеце и лица са инвалидитетом. Такође, 16.новембра у Дому културе у Шипову одржана је едукативна представа из области  саобраћаја под називом  ‘’Мирка''.

Представа ‘’Мирка’’ је образовна представа намијењена ђеци основних школа, чији актери кроз игру и забаву уче о безбједном саобраћају. Представа је организована од стране Агенције за безбједност саобраћаја, Ауто мото савеза и Општине Шипово.

Прошле седмице у нашој општини извршена је примопредаја завршеног пројекта под називом  ‘’ВИШЕ ПАЗИ, МАЊЕ ГАЗИ’’.

Акценат је стављен на  уређење зоне основне и средње школе у ужем градском подручју Шипова.

Пројекат је финансиран заједничким средствима Општине Шипово и Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске.

У склопу пројекта постављена је хоризонтална и вертикална саобраћајна сигнализација, успоривачи брзине, класични лежећи полицајци, пјешачка платформа, заштитна ограда итд.

Основни циљ пројекта је смањење брзине кретања возила у наведеним улицама и повећање сигурности свих пјешака, посебно најугроженијих категорија, ђеце и особа с инвалидитетом. Такођер, 16. Новембра у Дому културе у Шипову одржана је едукативна представа из области саобраћаја под називом "Мирка".

Представа "Мирка" је едукативна представа намењена деци основношколског узраста, чији глумци кроз игру и забаву уче о безбедном саобраћају. Представу су организовали Агенција за безбједност саобраћаја, Ауто мото савез и Општина Шипово.


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab