Почела кампања "Звони да те виде! Нека блиста бициклиста!"

 Почела кампања

Превентивна кампања посвећена возачима бицикла и лаких електричних возила под називом "Звони да те виде! Нека блиста бициклиста!" почела је данас на платоу испред Основне школе "Петар Петровић Његош" у Бањој Луци, гдје је одржано регионално такмичење ученика основних школа Републике Српске (РС) под називом "Дјеца у саобраћају 2022".

Кампања ће трајати до 30. августа 2022. и заједнички је спроводе Министарство саобраћаја и веза РС, Министарство унутрашњих послова (МУП) РС, Агенција за безбједност саобраћаја РС, Ауто-мото савез (АМС) РС са 48 ауто-мото друштава и локалне заједнице.

У саобраћајним незгодама на путевима Републике Српске током 2021. године смртно је страдало пет возача бицикла, а 33 су задобила тешке тјелесне повреде.

Кампањом се жели скренути пажња јавности на степен угрожености возача бицикла и корисника лаких електричних возила у саобраћају, као и на посљедице саобраћајних незгода у којима они учествују.

Возачима бицикла и корисницима лаких електричних возила указиваће се на опасности којима су изложени када се крећу на јавним путевима, а упознаће се и са законским одредбама којих се морају придржавати док возе бицикл или користе електрични тротинет, електрични скејтборд или хаверборд.


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab CMS