У петак 13. маја 2022. године у Републици Српској почиње кампања: „ЛАКО ЈЕ БРЗИНУ СМАЊИТИ!“

У петак 13. маја 2022. године у Републици Српској почиње кампања:  „ЛАКО ЈЕ БРЗИНУ СМАЊИТИ!“

Брзина је један од основних фактора ризика у саобраћају. Веће брзине кретања возила доводе до већих ударних брзина, а самим тим и до тежих повреда. Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Агенција за безбједност саобраћаја, Ауто-мото савез Републике Српске, Jeдинице локалних самоуправа, Радио телевизија Републике Српске као медијски партнер и компаније Витинка као друштвено одговорна компанија у периоду од 13. маја до 31. септембра 2022. године провeшће превентивну кампању „Лако је брзину смањити!“

Циљ провођења превентивне кампања „ЛАКО ЈЕ БРЗИНУ СМАЊИТИ!“ је повећање нивоа безбједности саобраћаја у Републици Српској, смањењем број возача који возе непрописном или неприлагођеном брзином.

Кампања почиње 13. маја 2022. године у Граду Бијељна.

Том приликом у 9.00 часова Центру за културу биће организовано предавање „Кад се живот преокрене“ за ученике средње школе, након предавања на Тргу краља Петра I Карађорђевића са почетком у 11.00 часова исти ће моћи испробати симулатор превртања возила и косу раван. За најмлађе учеснике у саобраћају биће постављен дјечији полигон гдје ће моћи да уче о првим корацима у саобраћају. Поред наведеног биће уприличена наградна игра гдје ће учесниц моћи освојити дјечије ауто сједиште. Припадници Министарства унутрашњих послова представиће радарске системе којим ће у 12.00 часова извршити мјерење брзине. Организатори активности дјелиће промотивни материјал.

Детаљан план кампање можете погледати овдје.

Радио-џингл можете преузети овдје.

Линк за видео спот можете преузети https://www.youtube.com/watch?v=VRCgChrTygI

Плакат можете преузети овдје.

Летак можете преузети овдје.

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab CMS