Превентивне активности „Опрезни пазе на пружне прелазе“ на подручју општине Челинац

Превентивне активности „Опрезни пазе на пружне прелазе“ на подручју општине Челинац

Превентивне активности у оквиру кампање „Опрезни пазе на путне прелазе“ настављене су у општини Челинац, где је на радном састанку потврђен заједнички став свих представника надлежних институција - да је заједнички циљ у оквиру превентивних активности, осим повећања нивоа безбедности саобраћаја у Републици Српској, буђење свијести код свих учесника у саобраћају и појачана лична одговорност приликом преласка преко путних прелаза.

“Министарство саобраћаја и веза Републике Српске, у сарадњи са свим субјектима из безбједности саобраћаја, активно учествује у оквиру превентивних активности како би се првенствено промијениле лоше навике и пробудила свијест код свих учесника у саобраћају, те самим тим и смањио број саобраћајних незгода на путним прелазима”, рекао је помоћник министра саобраћаја и веза за друмски саобраћај Драган Станимировић.

Смањити ризик од настанка саобраћајних незгода на путним прелазима примарни је циљ превентивне активности и на подручју општине Челинац, нагласио је вршилац дужности заменика директора Агенције за безбједност саобраћаја РС Милија Радовић.

На састанку је указано на значај кампање у подизању нивоа безбједности на пружним прелазима и одговорности учесника у саобраћају у поштовању прописа приликом безбједног преласка преко путних прелаза, имајући у виду да је одговорност која је утврђена приликом саобраћајних незгода на путним прелазима код возача друмских возила у 95% случајева.

“На територији општине Челинац налази се укупно 17 путних прелаза, од којих је пет путних прелаза осигурано вишим нивоом осигурања. Подизање већег нивоа безбједности на путним прелазима свакако је циљ планираних активности које “Жељезнице Републике Српске” проводе у континуитету, али је и даље неопходна максимална одговорност и поштовање саобраћајних прописа свих учесника у саобраћају”, рекао је шеф саобраћајно - транспортне службе у “Жељезницама Републике Српске” Раде Благојевић.

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab CMS