Република Српска обиљежава дан сјећања на жртве саобраћајних незгода

Република Српска обиљежава дан сјећања на жртве саобраћајних незгода

Република Српска ће се и ове године придружити другим земљама широм свијета, које по препорукама из резолуције Уједињених нација, током треће недеље новембра обиљежава Свјетски дан сјећања на жртве саобраћајних незгода.

У Републици Српској у 2022. години у саобраћајним незгодама страдало је 100 лице. Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Министарство просвјете и културе, Министарство здравља и социјалне заштите, Агенцијa за безбједност саобраћаја, Завод за образовање одраслих Републике Српске, ЈП „Путеви Репулике Српске“, ЈП „Аутопутеви Републике Српске“, Ауто - мото савез Републике Српске, Црвени крст Републике Српске, у сарадњи са јединицама локалне самоуправе и невладиним организацијама, провешће активности на обиљежавању свјетског дана сјећања на жртве саобраћајних незгода.

Под слоганом „Сјети се, подржи, дјелуј“ обиљежавање свјетског дана сјећања на жртве саобраћајних незгода биће организовано  20. новембра 2023. године са почетком у 12.00 часова у Граду Градишка. Програм обиљежавања почеће у 12.00 у Центру за културу – монодрамом  „Пораз без борбе - Васко Тодић“ а симулација саобраћајне незгоде биће изведена у 13.00 часова на тргу испред Центра за културу. Присутни ће имати прилику да запале свијеће.

Програм обиљежавања „Свјетски дана сјећања на жртве саобраћајних незгода“ можете погледати  Овдје.


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab CMS