Вијести

article
Према незваничним подацима којим располаже Агенције у првој половини 2015. године, односно за период 01.01.2015-30.06.2015. године у Републици Српској десиле су се 4167 саобраћајне незгоде од чега 1050 са посљедицама за лица, док је у 3117 саобраћајних незгода изазавана материјална штета.
article
Драги учесници у саобраћају, с обзиром да је сезона годишњих одмора и појачаног интензитета у саобраћају, Агенција за безбједност саобраћаја свима Вама жели безбједну вожњу и пријатне дане одмора.
article
У оквиру „Система обуке за запослене у јединицама локалне самоуправе“, Министарство управе и локалне самоуправе и Агенција за безбједност саобраћаја у сарадњи са Развојним програмом Уједињених нација (UNDP), организовали су семинар на тему „Унапређење безбједности саобраћаја у области планирања и уређења простора у Републици Српској“. Наведени семинар организован је у Градовима Требињу, Источном Сарајеву, Бањој Луци и Бијељини.
article
У четвртак 18. јуна 2015. године у просторијама Агенције за безбједност саобраћаја у Бањој Луци одржана је ХII сједница Савјета за безбједност саобраћаја Републике Српске.
article
Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске учествовала је на другој по реду манифестацији „Дани саобраћаја Републике Српске 2015“, која је одржана 12.-14. јуна са почетком у 10,00 часова у Граду Добоју.
article
Данас, са почетком у 11,55h на Тргу палих бораца, Општина Лакташи представници Министарства саобраћаја и веза, Министарства унутрашњих послова, Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске, Ауто-мото савеза Републике Српске, Општине Лакташи, компаније М:тел и Црвеног крста су на симболичан начин започели превентивну кампању под називом „Завежи! Доста приче, вежи појас!“, као и присутне подсјетили на кампању која се реализује у сарадњи са компанијом М:тел „Не куцај, да се не би закуцао!“
article
У четвртак 28. маја 2015. године са почетком у 12,00 часова на платоу испред Народног позоришта Републике Српске реализована је једна од активности у оквиру кампање „Не куцај да се неби закуцао“.
article
У оквиру „III УН недјеље безбједности саобраћаја“, у просторијама Основне школе „Свети Сава“ у Бањој Луци одржана је презентација пилот пројекта „Безбједни путеви од школе до куће“. Ова презентација била је прилагођена дјеци до 5 разреда, гдје је акценат стављен на правилно кориштење постојећих елемената пута намјењених пјешацима.
article
У Бањи Врућици 21. и 22. маја 2015. године одржано је традиционално, 16 по реду саобраћајно-образовно такмичење под називом „Дјеца у саобраћају 2015“. Ово традиционално такмичење спровели су Ауто-мото савез Републике Српске и Ауто-мото друштва у складу са Планом образовних и превентивних активности и Календаром такмичења Републичког педагошког завода за 2014/2015. годину.
article
Представници Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске присуствовали су Првој Међународној Конференцији на тему „Безбједност саобраћаја у региону Дунава“ (ROAD SAFETY IN THE DANUBE REGION) која се одржала у Љубљани уз присуство око 100 учесника. Организатори ове конференције су Министарство за инфраструктуру Словеније и Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије.

© 2022. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће:  BitLab CMS