Вијести

article
Данас, у 11,00 часова представници Министарства саобраћаја и веза, Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске, Жељезница Републике Српске, Републичке инспекције и Општине Нови Град посјетили су пружни прелаз у Новом Граду, улаз из Добрљина, те на симболичан начин започели превентивну кампању „Паметни пазе на пружне прелазе“ која ће се у Републици Српској проводити од 19. до 31. маја 2015. године.
article
Представници Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске присуствовали су савјетовању са међународним учешћем на тему „Саобраћајне незгоде“, које се по 9. пут одржалo на Златибору уз присуство преко 100 учесника.
article
Агенција за безбједност саобраћаја заједно са Министарством просвјете и културе Републике Српске учествовала је на САЈМУ ЗА ДЈЕЦУ И ПОРОДИЦУ који је одржан 16. и 17. јуна, у Спортској дворани Борик.
article
Представа „Мирка“ која је реализована од стране Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске јуче 13.05.2015. године, одиграна је пред преко 400 основаца Општине Лакташи.
article
У оквиру „III УН недјеље безбједности саобраћаја“, у просторијама Основне школе „Бранко Радичевић“ одржана је презентација пилот пројекта „Безбједни путеви ка основној школи Бранко Радичевић у Бањалуци“. Ова презентација била је прилагођена дјеци, 1. и 2. разреда, гдје је акценат стављен на правилно кориштење постојећих елемената пута намјењених пјешацима. Наиме, обављеним истраживања у оквиру пилот пројекта изведен је закључак да родитељи у највећој мјери прате или довозе дјецу 1. и 2. разреда до школе, да би поласком у трећи они били самостални учесници у саобраћају. Управо ова дјеца била су данас слушаоци и активни учесници у прзентацији.
article
У периоду од 04. до 10. маја 2015. године, обиљежава се III УН-ова седмица безбједности саобраћаја, која је ове године посвећена „безбједности дјеце“. У току ове недјеље бројне државе чланице ће се придружити овим активностима и подржати унапређење безбједности дјеце на путевима.
article
Имамо посебно задовољство да вам најавимо да по четврти пут заредом под покровитељство Савјета за безбједност саобраћаја у организацији Министарства саобраћаја и веза и Агенције за безбједност саобраћаја организује се Међународна научно-стручна конференција „Безбједност саобраћаја у локалној заједници“.
article
Данас са почетком у 12,00 часова у прес центру хотела „Босна“ директор Агенције за безбједност саобраћаја Милија Радовић заједно са директором за корпоративне послове М:тел а.д. Марком Лопичић одржали су конференцији за медије којом су озваничили почетак превентивне кампање „Не куцај да се не би закуцао“, која се односи на кориштење мобилних телефона од стране возача у вожњи.
article
У оквиру радне посјете Општини Милићи директор Агенције са сарадницима присуствовао је сједници Савјета за безбједност саобраћаја Општине Милићи. Општина Милића за протеклу годину добила је признање као једна од најактивних јединица локалне самоуправе на унапређењу безбједности саобраћаја у својој средини. У оквиру одржане сједнице наведена награда и признање је у потпуности потврђенo. Наиме у оквиру сједнице разматрано је више тачака и донешен одређен број закључака који имају за циљ даље унапређење у области безбједности саобраћаја на територији Општине Милићи, што свакако представља пут којим требају да се крећу све јединице локалне самоуправе.
article
Министарство саобраћаја и веза Републике Српске, Министарство унутрашњих послова Републике Српске, Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске, Ауто-мото савез Републике Српске заједно са јединицама локалне самоуправе провешће у период од 24. априла до 10. маја.

© 2022. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће:  BitLab CMS