Мотоциклисти на Тргу Крајине у Бањој Луци

Мотоциклисти на Тргу Крајине у Бањој Луци

Велики број мотоциклиста из свих крајева Босне и Херцеговине окупило се у недјељу 13. априла 2014. године на Тргу Крајине у Бањој Луци и том приликом почела је превентивна кампању под називом "Ретро је ин! Вози напријед, погледај назад!“.

Циљ кампање "Ретро је ин! Вози напријед, погледај назад! је да се скрене пажња возачима путничких аутомобила, теретних возила и аутобуса, али и пјешацима и бициклистима, на мотоциклисте којих је сваким даном све више у саобраћају. Кампања је, такође, намијењена и возачима мотоцикала и мопеда да им се укаже на значај правилног коришћења заштитне кациге и опреме, за вријеме вожње.

Кампању која ће трајати до 22. априла проводе Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Агенција за безбједност саобраћаја, Ауто-мото савез Републике Српске, Поште Српске и удружења мото клубова. 

Окупљање у Бањој Луци, којем су се одазвали мотоциклисти око 50 мото клубова из цијеле Босне и Херцеговине, имало је за циљ и промоцију мотоциклизма, односно приближавање овог спорта грађанима и возачима кроз неформално дружење и упознавање људи са мотоциклистима и њиховим мотоциклима.

Након окупљања на Тргу Крајине, бајкери су грађанима дијелили промотивне летке о сигурној вожњи, а након тога су направили круг по граду на Врбасу и наставили своје дружење на Аутомотодрому у Залужанима испитом спретности и заједничким ручком.

У склопу наведене кампање мотоциклисти су у петак у бањалучком Заводу за трансфузију даровали крв.

Фотографије са ове манифестације можете погледати у фотогалерији сајта.

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab