Кaмпања: ЗВОНИ ДА ТЕ ВИДЕ! НЕКА БЛИСТА БИЦИКЛИСТА!

Кaмпања: ЗВОНИ ДА ТЕ ВИДЕ! НЕКА БЛИСТА БИЦИКЛИСТА!

Министарство саобраћаја и веза Републике Српске, Министарство унутрашњих послова Републике Српске, Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске и Ауто-мото савез Републике Српске провешће у периоду од 22. до 30. априла кампању под називом "Звони да те виде! Нека блиста бициклиста“.

Бициклизам је начин кретања копном коришћењем бицикла, превозног средства на људски погон, а осим тога и врло раширен спорт, те вид рекреације. Због врло јефтине израде и доступности, бицикала је све више. Данас се у већини земаља бицикл сматра превозним средством, па су и бициклисти равноправни учесници у саобраћају.

Бицикл је настао у Европи у 19. вијеку. Због релативно јефтине израде и доступности то је данас најраширеније превозно средство. Предпоставља се да данас на свијету постоји преко милијарду бицикала.

Брига о бициклистим треба да представља један од приоритета у свим плановима за побољшање безбједности саобраћаја на глобалном нивоу.

У 2012. години у Републици Српској смртно је страдало 11 бициклиста, а 39 је задобило тешке тјелесне повреде, од чега 4 бициклиста дјеце, док је у 2013. години тај број знатно већи,  смртно је страдало 17 бициклиста, теже повријеђено 29 а лакше повријеђено 89.  

У намјери да се овакво стање промијени oва кампања има за циљ да се скрене пажња комплетне јавности на степен угрожености којима су изложени бициклисти у саобраћају и могуће посљедице до којих долази уколико доживе саобраћајну незгоду.

Поред наведеног, циљ кампање је да се да подршка позитивном понашању и знању које испољавају возачи двоточкаша, као и унапређење безбједности саобраћаја кроз информисање и промјену њихових негативних ставова, али и информисање и промјену ставова возача осталих моторних возила. 

Детаљан план кампање можете погледати овдје.

Летак за кампању можете преузети овдје.

Видео спот можете погледати овдје.

Радио џингл можете преслушати овдје.

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab