Бања Лука обиљежила „Међународни дан без аутомобила“

Бања Лука обиљежила „Међународни дан без аутомобила“

Данас, у периоду од 11,00 до 13,00 часова на Тргу Крајине, Бања Лука, обиљежен је „Међународни дан без аутомобила“. У овиру манифестације „Дан без аутомобила“ на Тргу Крајине Ауто-мото савез Републике Српске поставио је саобраћајни полигон за едукацију дјеце предшколског и раног школског узраста, гдје је организовано такмичење заинтересованих бициклима на полигону спретности и дјечије игре.

Ученици Техничке школе поставили су свој пано на тему одрживог развоја, а поједини спортски клубови својим презентацијама указали су на значај здравог живота.

За сва моторна возила осим за аутобусе јавног превоза у Улици краља Петра I Карађорђевића, на дијелу од Улице Марије Бурсаћ до Алеје Светог Саве био је обустављен саобраћај.

У наведеном периоду грађанима су подијељене бесплатне карте за јавни превоз, које су се могле искористити за вријеме трајања обуставе саобраћаја.

Градоначелник Бања Луке Слободан Гаврановић позвао је суграђане да у што мањој мјери користе аутомобил, јер ће на тај начин допринијети чистијем ваздух и здравијој животној средини.

Агенција за безбједност саобраћаја  узела је учешће у наведеној манифестацији и том приликом одређеном броју дјеце подјелила мајице са едукативном поруком те распореде часова и наљепнице за књиге.

Данас је планирано и мјерење аерозагађености уколико временски услови дозволе.


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab