„Пажљивко“ у Бијељини одржао представу

„Пажљивко“ у Бијељини одржао представу

У Центру за културу Града Бијељине 25. септембра 2014. године, као вид помоћи и солидарности према поплављеним градовима од стране Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије изведена је едукативна представа „Пажљивко“ за око 400 дјеце основних школа.

Представа „Пажљивко“ је намјењена и прилагођена дјеци раног школског узраста и предшколског узраста.

Дјеца су најугроженија категорија учесника у саобраћају због њихове психо-физичке незрелости, мањка животног искуства и знања.

Да би се смањио број саобраћајних незгода неопходно је да се у што ранијој животној доби започне са учењем и одгојним процесом како би се дјеца свјесно и одговорно понашала у саобраћају.


Према подацима УН-а, годишње у свијету у саобраћајним несрећама страда око 15 милиона дјеце до 14 година старости, а од тога 500.000 смртно.

Поред малишана основних школа и њихових учитеља наведеној представи присуствовали су представници Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске, Градске управе Града Бијељине, Центра јавне безбједности Бијељина и Ауто-мото друштва Бијељина.

По завршетку представе малишанима су подјељени буквари о првилима у саобраћају. 

Кратак видео-снимак атмосфере из Бијељине можете погледати на YouТube каналу Агенције (http://youtu.be/TXhEHXMeEN0).

 

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab