Почела кампања „Паметни пазе на пружне прелазе“

Почела кампања „Паметни пазе на пружне прелазе“

Данас, у 11,00 часова представници Министарства саобраћаја и веза, Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске, Жељезница Републике Српске, Републичке инспекције и Општине Нови Град посјетили су пружни прелаз у Новом Граду, улаз из Добрљина, те на симболичан начин започели превентивну кампању „Паметни пазе на пружне прелазе“ која ће се у Републици Српској проводити од 19. до 31. маја 2015. године.

У оквиру кампање предвиђена је појачана инспекцијска контрола инфраструктуре на пружним прелазима (саобраћајна сигнализација, прегледност пута, и сл.), биће предузете појачане мјере из дјелокруга рада „Жељезница Републике Српске“, које би повећале безбједност на пружним прелазима. Јединице локалне самоуправе кроз које пролази пруга су  задужене да организује јавне расправе  са представницима мјесних заједница у којима постоје пружни прелази.

Реализацијом ових активности очекује се веће поштовање прописа и повећан опрез возача који користе пружне прелазе, као и пјешака који се крећу у зони пруга.

Циљ кампање је повећање нивоа безбједности саобраћаја у Републици Српској кроз повећање безбједности саобраћаја на пружним прелазима. 

План кампање можете преузети Овдје.

Летак за кампању можете преузети Овдје.

Плакат за кампању можете преузети Овдје.


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab