Започела кампања „Завежи! Доста приче, вежи појас!“

Започела кампања „Завежи! Доста приче, вежи појас!“

Данас, са почетком у 11,55h на Тргу палих бораца, Општина Лакташи представници Министарства саобраћаја и веза, Министарства унутрашњих послова, Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске, Ауто-мото савеза Републике Српске, Општине Лакташи, компаније М:тел и Црвеног крста су на симболичан начин започели превентивну кампању под називом „Завежи! Доста приче, вежи појас!“, као и присутне подсјетили на кампању која се реализује у сарадњи са компанијом М:тел „Не куцај, да се не би закуцао!“

У оквиру ове активности, постављено је „слупано“ возило на трг и на тај начин се симулирала саобраћајна незгода. Том приликом, глумци су се налазити у возилу и симулирли повреде настале некоришћењем сигурносног појаса и употребом мобилног телефона.

Реализацијом ових кампања очекује се повећање употребе безбједносних појасева и смањење употребе мобилних телефона, чиме би дошло до смањења броја настрадалих лица у саобраћајним незгодама и измјене у структури повреда (значајно смањење тежине повреда и мања смртност).

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab