Одржани „Дани саобраћаја Републике Српске 2015“, 12.-14. јуна 2015. године у Граду Добоју

Одржани „Дани саобраћаја Републике Српске 2015“, 12.-14. јуна 2015. године у Граду Добоју

Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске учествовала је на другој по реду манифестацији „Дани саобраћаја Републике Српске 2015“, која је одржана 12.-14. јуна са почетком у 10,00 часова у Граду Добоју.

Министар науке и технологије Републике Српске, Предсједник Савјета за безбједност саобраћаја, Јасмин Комић званично је отворио манифестацију „Дани саобраћаја Републике Српске 2015“, истичући да сви сегменти друштва морају учествовати у унапређењу безбједности саобраћај.

На отварању ове манифестације учесницима су се обратили:

  1. Проф. Др Перица Гојковић, декан Саобраћајног факултета у Граду Добоју,
  2. Василић Драган, замјеник Градоначелника Града Добоја,
  3. Весна Вожни, помоћник Министра саобраћај и веза Републике Српске,

Поред наведених, отварању манифестације присуствовали су:

  1. Милија Радовић, Директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске,
  2. Ранко Бабић, Генерални секретар Ауто-мото савеза Републике Српске,
  3. Mилан Божовић, Директор Агенције за безбедост саобраћаја Републике Србије,
  4. Проф. др Крсто Липовац, Саобраћајни факултет у Београду,
  5. Проф. др Милан Вујанић, Саобраћајни факултет у Београду,

У оквиру манифестације „Дани саобраћаја Републике Српске 2015“ реализована је и  научно-стручна конференција “Безбједност саобраћаја“, која је одржана 12. јуна са почетком у 11,00 часова.

Конференцију је отворио проф. др Перица Гојковић, декан Саобраћајног факултета у Граду Добоју а наведеном су присуствовали стручњаци из области безбједности саобраћаја,  проф. др Крсто Липовац, Саобраћајни факултет у Београду и проф. др Милан Вујанић, Саобраћајни факултет у Београду.

Успешан рад на конференцији су пожељели представници Града Добоја и Директор Агенције за безбједност саобраћаја Mилија Радовић.

На конференцији је изложено 15 радова из области безбједности саобраћаја са акцентом на „Рањиве учеснике у саобраћају“. Конференцију су посјетили и многобројни студенти.

Циљ конференције јесте унапређење безбедности саобраћаја кроз унапређење ставова рањивих учесника у саобраћају (пјешаци, бициклисти и мотоциклисти) приликом учешћа у саобраћају.

У склопу наведене манифестацији у Центру за културу и образовање Града Добоја за најмалађе учеснике организовано је приказивање образовне представа, под називом „Мирка“ чије извођење је обезбједила Агенција за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савез Републике Српске.

У организацији Универзитета у Бањој Луци и чланова Конзорцијума на надзор станица за технички преглед возила, реализован је и стручни скуп „Технички прегледи возила Републике Српске 2015. година“, 13. и 14. јуна 2015. године у Општини Теслић.

Стручни скуп је окупио око 130 учесника међу којима су били најбројнији шефови и контролори станица за технички преглед возила. Скуп је отворио помоћник министра за друмски саобраћаја, Наташа Костић.

У оквиру ове конференције је изложено 13 радова.

Скуп је поздравио директор Агенције за безбједност саобраћаја, који је приликом излагања представио резултате спроведене анкете на претходном скупу. Анкета је била намењења шефовима и контролорима станица за технички преглед возила, а највише се тицала начина обављања техничког прегледа возила.

Анкетни упитник под називом „Да ли „не исправно може бити „исправно“? је спроведена и ове године, а резултати ће бити представљени на наредном скупу.

Детаљан програм манифестације можете погледатити Овдје.

 

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab