У периоду од 01. до 10. марта 2013. године реализоваће се медијска кампања под називом - Добар домаћин - безбједан тракториста.

У периоду од 01. до 10. марта 2013. године реализоваће се медијска кампања под називом - Добар домаћин - безбједан тракториста.

Медијска кампања има за циљ да укаже возачима трактора на најчешће узроке настанка саобраћајних незгода са учешћем трактора и значај досљедног поштовања прописа као и повећање нивоа безбједности саобраћаја у Републици Српској кроз повећање безбједности трактора и радних машина, како на јавном путу, тако и у току вршења радова.

Према подацима Министарства унутрашњих послова Републике Српске у 2012. години погинуло је пет возача трактора или радних машина. У задњих пет година догодило се укупно 787 незгода у којима су учествовали возачи трактора и радних машина. У овим саобраћајним незгодама 45 лица је смртно страдало, а 47 лица је претрпило тешке тјелесне повреде. Обзиром на високо учешће трактора и радних машина у саобраћајним незгода са најтежим посљедицама неопходно је провести превентивну кампању која има за циљ да возачима трактора укаже на најчешће узроке незгода (превоз лица трактором, превоз терета на приколици, неосвијетљеност трактора и слично).

Реализацијом активности "Добар домаћин - безбједан тракториста", очекује се  веће поштовање прописа и повећан опрез возача трактора и радних машина, како у раду на њиви и у шуми, тако и на јавном путу, већи степен техничке исправности трактора, веће кориштење ротационог свјетла приликом кретања ноћу.

 Летак за кампању "Добар домаћин - безбједан тракториста" можете преузети "Летак".


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab