Посјетa ОШ „Вук Караџић“ у Вијачанима, Општина Прњавор

Посјетa ОШ „Вук Караџић“ у Вијачанима, Општина Прњавор

Поводом кампање, "Буди видљив, не буди фигура“ представници Агенције за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савеза посјетили су школарце ОШ „Вук Караџић“ у Вијачанима, Општина Прњавор.

Приликом посјете, са дјецом као и наставним кадром, разговарало се о проблемима с којима се сусрећу приликом доласка и одласка у школу.

Дјеца су имали прилику да погледају и послушају цртани филм „Пажљивко“ који показује како се  безбједно понашати у саобраћају.

По завршетку цртаног филма дјеци су подјељени саобраћајни буквари, свјетлоодбојни прслуци и распореди часова.

Кампању проводе Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске, Ауто-мото савез Републике Српске и јединице локалне самоуправе у периоду од  15. фебруара до 28. фебруара 2017. године.

Медијска кампања има за циљ да укаже пјешацима на опасности  којима су изложени приликом кретања коловозом у ноћним условима вожње, како се кретати правилно, да је неопходно носити флуросцентни прслук или неки други свјетлоодбојних предмета, а возачима да се укаже колико је битно да стакла на возилу буду чиста и да фарови буду исправно подешени и чисти, да приликом напуштања возила на јавном путу користе свјетлодобојни прслук.

 

 

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab