Дјечија представа „Мирка“ одржана у ОШ „Свети Сава“ у Бањој Луци

Дјечија представа „Мирка“ одржана у ОШ „Свети Сава“ у Бањој Луци

Јуче, са почетком у 13,00 и 14,00 часова у ОШ „Свети Сава“ у бањалучкој МЗ Лауш у два термина одиграна је образовно-забавна представа „Мирка“.

Наведену представу Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске припремила је и реализовала у 2014. години. Представа доприноси унапређењу саобраћајног образовања и васпитања дјеце раног школског узраста.

Глумци представе коју су досад извели преко 40 пута истакли су да свако ново извођење за њих представља право уживање, те се надају да малишани након одгледане представе науче основна правила саобраћаја. Истичу да дјеца знају доста тога о саобраћају што опет значи да учитељи с њима раде у редовној настави.

По завршетку представе највјештији малишани су добили саобраћајне букваре као поклон од Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије.

Представа „Мирка“ намјењена је дјеци основних школа, чији актери кроз игру и забаву уче дјецу о безбједном понашању у саобраћају.

И ове године као и претходних Агенција за безбједност саобраћаја  својим Планом активности за 2017. годину планирала је извођење наведене представе у бројним градовима и општинама широм Републике Српске како би што већи број малишана погледало наведену представу.

Представе се изводе у сарадњи са Ауто-мото савезом Републике Српске.

 

 

 

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab