Дјечија представа „Мирка“ у Доњим Жабарима и Пелагићеву

Дјечија представа „Мирка“ у Доњим Жабарима и Пелагићеву

Малишани ОШ „Доњи Жабар“ из Општине Доњи Жабар и ОШ „Васо Пелагић“ из Општине Пелагићево јуче, 06.октобра 2017. године су имали прилику да погледају извођење саобраћајне представе „Мирка“.

Малишани наведених школа са уживањем су пратили извођење представе те су активно узимали учешће приликом показивања неких од основних правила у саобраћају.

Наведену представу Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске припремила је и реализовала у 2014. години. Представа доприноси унапређењу саобраћајног образовања и васпитања дјеце раног школског узраста.

Представа „Мирка“ намјењена је дјеци основних школа, чији актери кроз игру и забаву уче дјецу о безбједном понашању у саобраћају, изводи се у сарадњи са Ауто-мото савезом.

Глумци представе истакли су да свако ново извођење за њих представља право уживање, те се надају да малишани након одгледане представе науче основна правила саобраћаја. Истичу да дјеца знају доста тога о саобраћају што опет значи да учитељи с њима раде у редовној настави.

Представници Агенције за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савеза Републике Српске посјету Општинама Доњи Жабар и Пелагићево искористили су како би са начелницима наведених општина одржали радни састанак, на којима се разговарало о стратешким питањима када је у питању безбједност саобраћаја у локалној заједници.

 

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab