KАМПАЊА "Буди видљив, не буди фигура"

KАМПАЊА

Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске и Ауто-мото савез Републике Српске у сарадњи са јединицама локаних самоуправа провешће у периоду од 17. фебруара до 28. фебруара 2014. године медијску кампању "Буди видљив, не буди фигура“

У саобраћајним незгодама у Републици Српској у 2010. години смртно је страдало 36 пјешака а 149 их је задобило тешке тјелесне повреде, 2011. године смртно је страдало 27 а 126 их је задобило тешке тјелесне повреде, 2012. години смртно је страдало 40 пјешака а 129 их је задобило тешке тјелесне повреде, док је у 2013. години смртно страдао 41 пјешак, а 100 их је задобило тешке тјелесне повреде. У односу на 2012. годину у 2013. години је повећан je број настрадалих за 2,5%.

Већина незгода са погинулим догодила су се у ноћним условима одвијања саобраћаја или у условима смањене видљивости, ван насеља, на отвореном и неосвијетљеном дијелу пута.

Медијска кампања има за циљ да укаже пјешацима на опасности  којима су изложени приликом кретања коловозом у ноћним условима вожње, како се кретати правилно, као и да возачима укаже на потребу кориштења свјетлодобојног прслука приликом напуштања возила на јавном путу.

Камапањом се жели утицати и на ставове возачa везано за кретање путним дионицама гдје се могу очекивати пјешаци да смање брзину кретања и повећају опрез. Такође, циљ кампање је указати возачима колико је битно да стакла на возилу буду чиста и да фарови буду исправно подешени и чисти.

Реализацијом акције "Буди видљив, не буди фигура", очекује се повећан опрез свих пјешака у саобраћаја, а посебно старијих лица и повећање њихове уочљивости од стране возача у ноћним условима вожње, као и опрез возача приликом вожње у насељу и кроз приградска насеља, као и већа техничка исправност уређаја за освјетљавање пута.

План кампање можете погледати овдје.

Летак кампање можете погледати овдје.

Радио - џинг за ову медијску кампању можете преузети овдје.


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab