У ПРИЈЕДОРУ ОДРЖАН СЕМИНАР

У ПРИЈЕДОРУ ОДРЖАН СЕМИНАР

У Приједору 27.02.2014. године у сали Завода за изградњу Града Приједора одржан је први семинар на тему „Најчешће заблуде у безбједности саобраћаја“. Семинар је организовало Министарство унутрашњих послова Републике Српске – Центар јавне безбједности Приједор у сарадњи са Ауто-мото савезом Републике Српске, а у склопу пројекта „Јачање капацитета саобраћајне полиције и локалне самоуправе“.

Учешће на семинар узели су представници МУП РС – Управа полиције, Ауто-мото савеза Републике Српске, Агенције за безбједност саобраћаја и ЦЈБ Приједор.

Централно предавање одржао је еминентни стручњак из области безбједности саобраћаја проф. др Крсто Липовац, професор Саобраћајног факултета у Београду.

Проф. др Крсто Липовац навео је да је Приједор добро препознао проблем безбједности саобраћаја и да је неопходно да се дефинишу правци даљег рада у овој области, те да се најчешће заблуде у области безбједности саобраћаја тичу  употребе безбједносних појаса и кацига, те вјеровања да се само при екстремним брзинама гине и да се у секунди може зауставити возило.  Резултат ти заблуда је повећано страдање у саобраћају.

Директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Милија Радовић представио је стратешке документе које је Република Српска донијела прошле године и у протеклих десет година, као и Програм за безбједност саобраћаја који би у првом кварталу ове године требало да се нађе на Влади Републике Српске. 

Генерални секретар Ауто-мото савеза Републике Српске Ранко Бабић најавио је сличне активности и у осталим центрима јавне безбједности у Републици Српској.

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab