Кампања - Пази, воз има предност!

Кампања - Пази, воз има предност!

Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Инспекторат Републике Српске, Жељезнице Републике Српске, ЈП „Путеви Републике Српске“, Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске и Јединице локалне самоуправе проводиће у периоду од 31. марта до 30. августа 2014. године превентивну кампању „Пази, воз има предност“. Медијска кампања трајаће од 31. марта до 12. априла 2014. година.

Реализацијом кампање „Пази, воз има предност“ очекује се веће поштовање прописа и повећан опрез возача који користе пружне прелазе, као и пјешака који се крећу у зони пруге.

Превентивним активностима предвиђено је да се у насељима која гравитирају пружним прелазима  организују састанци са предсједницима Мјесних  заједница а циљ састанка био би представљање кампање и разговор о стању пружних прелаза на територији ваше мјесне заједнице, као и проблеми везано за исти.

Током кампање ће бити дистрибуисан информативни штампани материјал на жељезничким станицама и у мјесним заједницама у јединицама локалне самоуправе кроз које пролази пруга.

У оквиру кампање је предвиђена појачана инспекцијска контрола инфраструктуре на пружним прелазима, предузимају се појачане мјере из дјелокруга рада „Жељезница Републике Српске“, с циљем повећања безбједности на пружним прелазима.

Jединице локалне самоуправе кроз које пролази пруга су задужене да организују јавне расправе са представницима мјесних заједница у којима постоје пружни прелази.

Циљ кампање је повећање нивоа безбједности саобраћаја у Републици Српској кроз повећање безбједности саобраћаја на пружним прелазима. 

План кампање можете погледати овдје.


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab