Почела кампања - Пази, воз има предност!

Почела кампања - Пази, воз има предност!

Данас, у 11,00 часова представници Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске, Министарства саобраћаја и веза, Жељезница Републике Српске, Републичке инспекције и Града Бања Луке посјетили су пружни прелаз у Залужанима, те на симболичан начин започели превентивну кампању „Пази, воз има предност“ која ће се у Републици Српској проводити од 31. марта до 30. августа 2014. године. Медијска кампања трајаће од 31. марта до 12. априла 2014. година.

У оквиру кампање предвиђена је појачана инспекцијска контрола инфраструктуре на пружним прелазима (саобраћајна сигнализација, прегледност пута, и сл.), биће предузете појачане мјере из дјелокруга рада „Жељезница“, које би повећале безбједност на пружним прелазима, јединице локалне самоуправе кроз које пролази пруга су  задужене да организује јавне расправе  са представницима мјесних заједница у којима постоје пружни прелази.

Реализацијом ових активности очекује се веће поштовање прописа и повећан опрез возача који користе пружне прелазе, као и пјешака који се крећу у зони пруга.

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab