Бања Лука била домаћин „Сајма за дјецу и породицу“

Бања Лука била домаћин „Сајма за дјецу и породицу“

У дворани „Борик“ у Бањој Луци 14. и 15. јуна одржан је сајам за дјецу и породицу под слоганом „Буди пријатељ породице“. Ова манифестација одржана је по први пут у Републици Српској, а организована је по узору на сличне манифестације које већ цијелу деценију имају Београд и Загреб.

Спортска дворана Борик два дана је била најљепше мјесто за игру, забаву, плес, пјесму и дружење. Основни циљ сајма био је промовисање породичних вриједности, брига о дјеци, родитељство, креативност и спортски дух.

Сајма за дјецу и породицу, у свом фестивалском дијелу угостио је велики број вртића, удружења и клубова. Посјетиоци су могли да уживају у представама, концертима, разним такмичењима, едукативним предавањима, радионицама и сл.

Агенција за безбједност саобраћаја у сарадњи са Министарством унутрашњих послова и Ауто-мото савезом Републике Српске учествовали су на сајму, и том приликом најмлађим учесницима сајма обезбједили едукативно забавну радионицу, у којој су малишани могли да се кроз игру информишу везано за безбједност дјеце у саобраћају.

Дјељени су едукативни леци, брошуре и ЦД-ови, а родитељи су анкетирани на тему „Вежете ли појас током вожње и користите ли аутосједалице за своје најмлађе“.

Слике са сајма можете погледати у фотогалерији сајта.


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab