ПОЧЕТАК КАМПАЊА: ОДУЗМИ ГАС, А НЕ ЖИВОТ

ПОЧЕТАК КАМПАЊА: ОДУЗМИ ГАС, А НЕ ЖИВОТ

Министарство саобраћаја и веза Републике Српске, Министарство унутрашњих послова Републике Српске, Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске и Ауто-мото савез Републике Српске провешће у период од 22. јула до 22. августа 2014. године превентивну кампању под називом "ОДУЗМИ ГАС, А НЕ ЖИВОТ“.

Брзина је један од основних фактора ризика у саобраћају. Веће брзине кретања возила доводе до већих ударних брзина, а самим тим и до тежих повреда. Укратко, може се рећи да веће брзине кретања возила имају за посљедицу већи степен ризика од настанка незгоде, а самим тим и тежине посљедица.

Циљ провођења кампања "ОДУЗМИ ГАС, А НЕ ЖИВОТ“ је повећање нивоа безбједности саобраћаја у Републици Српској, смањењем број возача који прелазе ограничену брзине кретања возила.

Кампањом се жели утицати на промјену ставова о важности и значају ограничења брзине и преношење поруке учесницима у саобраћају колико је важно поштовати ограничење брзине кретања.

Реализацијом ове кампање очекује се повећање учесника који поштују ограничење брзине кретања, чиме би дошло до смањења броја настрадалих лица у саобраћајним незгодама и измјене у структури повреда (значајно смањење тежине повреда и мања смртност).

Детаљан план кампање можете погледати овдје.

Летак за кампању можете преузети овдје.

Видео спот можете погледати овдје.

Радио џингл можете преслушати овдје.


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab