Посјета Удружењу пензиoнера Републике Српске

 Посјета Удружењу пензиoнера Републике Српске

У Републици Српској у току је превентивне кампање под називом „Учинимо старост безбједном“, чији је основни циљ утицати на промјену ставова код пјешака о начину кретања коловозом ноћу, као и према употреби свјетлоодбојних прслука или других средстава за освјетљавање пјешака те возачима да се укаже на потребу опрезнијег кретања у насељу, ван насеља и у зонама школа као и на другим мјестима гдје се могу очекивати пјешаци.

Према подацима МУП-а РС, кадa је у питању старосна доб погинулих, највише погинулих је старије од 60 година. Скоро све незгоде догодиле су се у ноћним условима одвијања саобраћаја (већина незгода између 16  и 22 часа), ван насеља, на отвореном и неосвијетљеном дијелу пута.

Тим поводом представници Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске данас су посјетили Удружење пензионера Републике Српске и том приликом члановима удружења уручили свјетлоодбојне прслуке како би током шетње у ноћним условима били што видљивији.

Поред прслука удружењу је достављен и одређени број плаката и летака који су штампани у склопу кампање те ће бити дистрибуирани по пензиoнерским центрима широм Републике Српске.

Предсједник удружења пензионера Никола Гојковић истакao је да су овакве кампање корисне и да ће се удружење увијек прикључити у активности у оној мјери колико њихове могућности дозвољавају.

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab