КАМПАЊА "Oсвјетлај образ домаћине - означи трактор жутим ротационим свјетлом“

КАМПАЊА

Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске и Ауто-мото савез Републике Српске провешће у периоду од 23. марта до 05. априла 2015. године медијску кампању „Освjетлај образ домаћине, означи трактор жутим ротационим свјетлом“ .

Возачи трактора као и осталих пољопривредних машина спадају у ризичну категорију учесника у саобраћају, и према њима потребно се односити са посебном пажњом.

Трактори и друге пољопривредне машине су возила која су својим конструктивним и другим елементима намијењена за рад, и у малој мјери су прилагођени условима пута са савременим коловозним застором.

У  Републици Српској у задњих седам година смртно je страдало 49 возача трактора и радних машина, а њих 52 је задобило тешке тјелесне повреде.

Реализацијом активности Освjетлај образ домаћине, означи трактор жутим ротационим свјетлом“ очекује се веће поштовање прописа и повећан опрез возача трактора и осталих пољопривредних машина, како у раду на њиви и у шуми, тако и на јавном путу, већи степен техничке исправности, веће кориштење ротационог свјетла приликом кретања ноћу, што представља и законску обавезу ове категорије возила.

Кампања има за циљ да укаже возачима на најчешће узроке настанка саобраћајних незгода са учешћем трактора и значај досљедног поштовања прописа.

Кампања „„Освјетлај образ, домаћине, означи трактор жутим ротационим свјетлом“ преносиће се средствима масовне комуникације, укључујући телевизију, радио, штампане медије, штампане материјале и интернет.

Агенција за безбједност саобраћаја заједно са субјектима безбједности припремила је план кампање, летак, плакат, видео спот и радио џинг и уз пропратно писмо доставила свим јединицама локалне заједнице, телевизијским и радио станицама  са жељом да се придруже како би се наведена кампања што боље реализовала и чула и до најудаљенијег нашег пољопривредника који с прољећем на свом трактору почиње сезону рада.

Представници Агенције заједно са осталим представницима субјеката задужених за реализацију кампање посјетиће 23.03.2015. године пољопривреднике на територији Града Бијељине и Општине Зворник, док ће 24. марта 2015. године посјетити пољопривреднике Општина Прњавор и Шамца.

Приликом посјета са пољопривредницима разговараће се о проблемима са којима се овe категоријe возача сусрећu, те ће бити подијељен одређен број жутих ротационих свјетала као и едукативни леци.

План кампање можете погледати овдје.

Летак и плакат за кампању можете преузети овдје.

Видео спот можете прузети овдје

Радио џингл можете преузети овдје.


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab