Посјета пољопривредницима Републике Српске

Посјета пољопривредницима Републике Српске

Директор Агенције за безбједност саобраћаја Милија Радовић, заједно са Генералним секретаром Ауто-мото савеза Ранком Бабић, те представницима Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Министарства унутрашњих послова и локалних управа 23. и 24. марта 2015. године посјетили су пољопривреднике Семберије и Посавине.

Наведеним посјетама почела је кампања под називом „Освјетлај образ домаћине, означи трактор жутим ротационим свјетлом“, чијом реализацијом се очекује веће поштовање прописа и повећан опрез возача трактора и осталих пољопривредних машина, како у раду на њиви и шуми, тако и на јавном путу, већи степен техничке исправности, веће кориштење ротационог свјетла приликом кретања на јавном путу, што представља и законску обавезу ове категорије возила.

Горе наведени представници 23. марта у пријеподневним часовима посјетили су пољопривредно газдинство власника Душана Петровића у мјесту Доња Чађавица, Град Бијељина, док су у послијеподневним часовима посјетили пољопривреднике MЗ Тршић, Општина Зворник.

Другог дана почетка кампање, 25. марта 2015. године посјетили су сточну пијацу у Општини Прњавор и пољопривредно удружење у селу Шкарићи, Општина Шамац.

Током посјета са пољопривредницима се разговарало о проблемима са којима се ове категорије возача сусрећу, те су им подјељена жута ротациона свјетла, флуросцентни прслуци, мајице и едукативни леци.

Фотографије наведених посјета можете погледати у фотогалерији сајта.

 

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab