Приједорски матуранти подржали кампању „ОДАБЕРИТЕ БЕЗБЈЕДАН ПУТ КУЋИ СА ЖУРКЕ/МАТУРЕ!“

Приједорски матуранти подржали кампању  „ОДАБЕРИТЕ БЕЗБЈЕДАН ПУТ КУЋИ СА ЖУРКЕ/МАТУРЕ!“

Приједорски матуранти подржали су кампања „ОДАБЕРИТЕ БЕЗБЈЕДАН ПУТ КУЋИ СА ЖУРКЕ/МАТУРЕ!“ која је започела јуче изласком бањалучких матураната у парк „Петар Кочић“. Испред дворане „Младост“ у Приједору приједорски матуранти су за ову активност припремили плакате са слоганима те су том приликом испробали пијане наочаре. Слогани су се односили на кампању „ОДАБЕРИТЕ БЕЗБЈЕДАН ПУТ КУЋИ СА ЖУРКЕ/МАТУРЕ!“.

Република Српска - Приједор - Агенција за безбједност саобраћаја ЗА ДВИЈЕ ГОДИНЕ СТРАДАО ЈЕДАН РАЗРЕД МАТУРАНАТА ПРИЈЕДОР, 27. АПРИЛА /СРНА/ - Република Српска је током 2015. и 2016. године у саобраћају изгубила цијели један разред матураната будући да је у те двије године на путевима страдало 27 младих животне доби између 18 и 21 године и то управо у повратку са матурских вечери и прослава пунољетства, изјавио је директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Милија Радовић.
Он је рекао у Приједору да је основни циљ кампање "Одаберите безбједан пут кући са журке/матуре", која је јуче почела у Српској, да сви одговорни субјекти заједно ураде нешто више за младе и за њихову безбједност у саобраћају. 

"Овдје смо да приједорским матурантима сви заједно пренесемо једну поруку за безбједан повратак кући са матуре без конзумације алкохола", рекао је Радовић. 

Приједорским матурантима се обратио и градоначелник Миленко Ђаковић, који је истакао да поздравља ову кампању зато што је примијећено да се у периоду када се матуранти веселе повећан број саобраћајних незгода са смртним посљедицама. 

"Позивам младе да славе и да се веселе, али да не конзумирају алкохол, а да, ако до тога и дође, не сједају за волан јер је то и у њиховом и у нашем интересу", рекао је Ђаковић. 

Генерални секретар Ауто-мото савеза Републике Српске Ранко Бабић истакао је да је најтежи дио њиховог посла када морају да санирају посљедице тешких саобраћајних незгода у којима смртно страдају млади. 

"Желимо да младима пренесемо ову поруку и да подстакнемо и унутарвршњачку контролу", рекао је Бабић. 

Кампања "Одаберите безбједан пут кући са журке/матуре" посвећену безбједнијем повратку младих возача са матура, коришћењем такси превоза, јавног градског превоза, као и превоза са пријатељима који нису конзумирали алкохол биће настављена наредних дана и у другим градовима Републике Српске. Срна

 

 

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab