У Добоју обиљежена IV УН-ова Седмица безбједности саобраћаја

У Добоју обиљежена IV УН-ова Седмица безбједности саобраћаја

У оквиру IV УН-ове седмице безбједности jуче је на територији града Добоја, на магистралном путу М17, извршено мјерење брзине кретања возила. Контроли су присуствовали ученици саобраћајне секције из ОШ "Вук Караџић" Добој.

Дјеца су том приликом возачима дијелила црвене или зелене балоне, у зависности да ли су поштовали ограничење брзине (зелени балон ако поштују ограничење брзине а црвени ако не поштују). 

IV УН-ова Седмица безбједности саобраћаја посвећена је брзини, ове године проводи се под слоганом „СПАСИ ЖИВОТ#УСПОРИ“, и траје од 8.маја (понедељак) до 14. маја (недеља).

Циљ провођења кампање „СПАСИ ЖИВОТЕ#УСПОРИ“ је повећање свијести о опасности које доноси брзина и генерисање акција о мјерама за смањење брзина кретања возила, да би сачували животе на путевима.

Такође, циљ је и повећање нивоа безбједности саобраћаја у Републици Српској, смањењем броја возача који прекорачују дозвољену брзину кретања возила, а самим тим смањење броја саобраћајних незгода чији је узрок непрописна и неприлагођена брзина.

Наведену активност заједно проводе Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Министарство здравља и социјалне заштите, Агенција за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савез  Републике Српске.

 

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab