Пета УН седмица безбједности саобраћаја – 2019. година

Пета УН седмица безбједности саобраћаја – 2019. година

У периоду од 6-12. маја ове године обиљежава се широм свијета Пета седмица безбједности саобраћаја Уједињених нација под слоганом "Лидерство у безбједности саобраћаја" односно "Спасимо животе- Рецимо то гласније". Агенција за безбједност саобраћаја је и ове године добила материјалну подршку од Свјетске здравствене организације за обиљежавање наведеног догађаја у Републици Српској.

Основни циљ јесте обезбједити приступ за безбједне, приступачне, доступне и одрживе транспортне системе за све, побољшање безбједности на путевима, развој јавног превоза, са посебним освртом на најрањивије учеснике у саобраћају, жене, дјецу, особе са инвалидитетом и старије особе.

Превентивне активности поводом наведене седмице провешће се у Бањој Луци, Приједору, Палама и Бијељини. (У наведеним локалним заједницама догађаји ће бити организоавани у сарадњи са градским/општинским управама)

У складу са наведеним 10. маја 2019. године са почетком у 11:00 часова на Универзитету „Апеирон“ биће одржан округли сто на тему „ V УН-ове седмице безбједности саобраћаја“.

Више детаља можете наћи на званичној страници овог догађаја: https://www.who.int/roadsafety/week/2019/en/.

 

 

 

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab