У Бањој Луци обиљежена V УН-ова Седмица безбједности саобраћаја

У Бањој Луци обиљежена V УН-ова Седмица безбједности саобраћаја

У петак 10. маја низом активности у Бањој Луци је обиљежена V УН-ова Седмица безбједности саобраћаја.

На паркингу „Краша“ у периоду од 9:00 до 11:00 часова ученици Бањалучке Гимназије, случајни пролазници као и људи који су у том периоду паркирали своје аутомобиле на паркингу имали су прилику да испробају симулатора ефекта превртања возила, као и косу раван.

Основни циљ наведене активности јесте значај и важност везивања сигурносног појаса, како би посјетиоци у симулацији реалних околности стекли неопходно искуство.

На Саобраћајном факултету Апеирон са почетком од 11:00 часова организован је округли сто на тему "Лидерство у безбједности саобраћаја" односно "Спасимо животе- Рецимо то гласније“.

У 14:00 часова на Булевару Милутина Миловановића чланови школске саобраћајне патроле у сарадњи са представницима Министарства унутрашњих послова мјерили су брзину кретања аутомобила. Том приликом чланови школске саобраћајне патроле су возачима који поштују ограничење брзине дјелили зелене балоне са смјешком те промотивни материјал, док возачима који не поштују ограничење брзине црвене балоне.

Наведене активности организоване су од стране Агенције за безбједност саобраћаја а у сарадњи са Министарством унутрашњих послова, Министарством саобраћаја и веза, Ауто-мото савезом, Градском управом Бања Лука, Саобраћајним факултетом Апеирон и Гимназијом Бања Лука.

Основни циљ ове као свих сличних активности јесте обезбједити приступ за безбједне, приступачне, доступне и одрживе транспортне системе за све, побољшање безбједности на путевима, развој јавног превоза, са посебним освртом на најрањивије учеснике у саобраћају, жене, дјецу, особе са инвалидитетом и старије особе.

Агенција за безбједност саобраћаја је и ове године добила материјалну подршку од Свјетске здравствене организације за обиљежавање наведеног догађаја у Републици Српској.

 

 

 

 

 

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab