Почела кампања „Један позив мијења све – не користи телефон док возиш!“ ЈУНЕ 6, 2019

Почела кампања „Један позив мијења све – не користи телефон док возиш!“  ЈУНЕ 6, 2019

Представљањем ауто-симулатора на Тргу Крајине у Бањалуци, који на јединствен начин приказује које су опасности употребе мобилног телефона током вожње, озваничен је почетак кампање „Један позив мијења све – не користи телефон док возиш!“.

Ово је пета година како компанија м:тел, уз подршку Министарства саобраћаја и веза Републике Српске, Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске и Ауто-мото савеза Републике Српске, даје свој допринос сигурнијој вожњи путем друштвено одговорне кампање.

Догађају на Тргу Крајине су присуствовали Марко Лопичић, генерални директор компаније м:тел, Неђо Трнинић, министар саобраћаја и веза Републике Српске, као и Ранко Бабић, генерални секретар Ауто-мото савеза РС.

Циљ кампање је скретање пажње јавности на значај одговорног понашања у саобраћају, али и поштовања законских прописа. „Компанија м:тел своје друштвено одговорно пословање, између осталог, потврђује и реализовањем кампање која се тиче безбедности у саобраћају“, истакао је генерални директор компаније м:тел, Марко Лопичић, те додао да као компанија која се бави модерним технологијама и комуникацијом, м:тел жели учествовати у подизању свијести о нужности одговорног понашања у саобраћају, посебно када је ријеч о употреби мобилног телефона током вожње. „Искрено се надамо да ћемо овим, али и многим другим активностима које константно спроводимо у правцу едукације наших корисника, позитивно утицати на свест свих возача, јер заиста не постоји ништа вредније од живота“, рекао је Лопичић.

Неђо Трнинић, министар саобраћаја и веза Републике Српске овом приликом је указао на опасности које може да проузрокује несавјесна вожња уз употребу мобилног телефона, што доказују и статистистички подаци који јасно говоре о високим процентима незгода узрокованих управо коришћењем телефона у вожњи. „Овим и сличним активностима, као и сарадњом са компанијом м:тел желимо да утичемо на свијест возача“, рекао је Трнинић.

Ранко Бабић, генерални секретар Ауто-мото савеза Републике Српске нагласио је да овај савез учествује у различитим кампањама које указују управо на овај проблем. „Свјесни смо да је данас живот незамислив без мобилних телефона и многих других техничких помагала у возилу, али ми настојимо да возачима скренемо пажњу на опасности које несавјесно коришћење тих апарата може да проузрокује“, изјавио је Бабић, те је и овим путем упутио апел возачима да мобилни телефон користе на правилан начин.

Прилику да први испробају ауто-симулатор, имали су управо министар Неђо Трнинић,  Марко Лопичић и Ранко Бабић, а симулатор ће на Тргу Крајине моћи да испробају сви заинтересовани и током сљедећа два дана. У наредна четири мјесеца, прилику да путем овог јединственог ауто-симулатора искусе какве опасности може да изазове употреба мобилних телефона у вожњи и како „један позив мијења све“, имаће и грађани Добоја, Бијељине, Приједора и Требиња.

Треба напоменути да је претходне године, у оквиру Међународне конференције за безбједност саобраћаја коју подржава Европски савјет за безбједност саобраћаја, компанија м:тел добила Признање за подршку реализације превентивних активности у области безбједности саобраћаја.

Компанија м:тел ће, поред представљања ауто-симулатора, уз подршку партнера реализовати и бројне друге едукативне активности током наредних мјесеци.

Овогодишњу м:тел кампању за безбједност саобраћаја медијски су подржали: РТРС, АТВ, ТВ К3, Радио Републике Српске, Биг, Нес, Контакт, Уно, Џунгла, Радио Источно Сарајево, Независне новине, Глас Српске, Блиц, Вечерње новости, Аутосхоп магазин, Љепота и здравље, независне.ба, глассрпске.ба, српскаинфо.цом, цапитал.ба, мондо.ба, новостиплус.орг, срна.рс, бањалука.цом, Балканандроид.цом, Минимагазин.инфо, лоламагазин.цом, бањалуцанке.цом, те Метромедиа, ДЛ плакат и Нова опрема.

Један позив мијења све! Не користи телефон док возиш !

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab