У Граду Бијељина организован „Дан безбједности саобраћаја“

У Граду Бијељина организован „Дан безбједности саобраћаја“

На Тргу краља Петра I Карађорђевића 7. јуна 2019. године је одржана манифестација „Дан безбједности саобраћаја у Граду Бијељина“ у оквиру које је организован низ образовних и превентивних садржаја за дјецу, младе и све остале учеснике у саобраћају, с циљем смањења броја смртних случајева и повреда у саобраћају за 50 одсто до 2020. године.

Ова манифестација је организована од стране Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске, Ауто-мото савеза Републике Српске и Градске управе Бијељина.
Поред такмичења дјеце у познавању правила о безбједности у саобраћају, посјетиоци су  имали прилику да на специјализованим симулаторима искусе дјеловање безбједносног појаса на тијело возача и путника у тренуцима несреће, као и да, носећи „пијане наочаре“ осјете утицај алкохола на способност реаговања у саобраћају. На Тргу је био постављен и покретни полигон за обуку дјеце у саобраћају, а за ученике првих, других и трећих разреда основне школе у Центру за културу „Семберија“ играна је представа „Мирка“, током које су ђаци учили како да препознају саобраћајне ситуације опасне по њихове животе и како да буду добри и одговорни учесници у саобраћају.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић истакао је да ће град увијек подржати овакве едукативне акције, јер доприносе већој безбједности свих становника Бијељине. Од раног узраста је потребно радити на подизању свијести дјеце о безбједности у саобраћају, стварати им навике да од везивања појаса до поштовања саобраћајних знакова и правила у саобраћају. На тај начин смањују се шансе за настанак удеса или ублажавају поседице, уколико већ до удеса дође.

 

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab