Представа „Мирка“ у протеклим данима играна пред малишанима источног дијела Републике Српске

Представа „Мирка“ у протеклим данима играна пред малишанима источног дијела Републике Српске

Представа „Мирка“ 23.24. и 25. септембра одиграна је у Граду Источном Сарајеву, те у Општинама Сокоцу, Вишеграду и Новом Горажду.

Представу изводе глумци Дјечијег позоришта Републике Српске који кроз игру и забаву уче ђецу о безбједном понашању у саобраћају.

Представник Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Никола Торбица истакао је да је ове представа намијењена дјеци првог, другог и трећег разреда основне школе.

Торбица је навео да ученици на крају представе добијају саобраћајно-образовне сликовнице и бојанке у којима су наведена правила понашања у саобраћају, односно оно шта не смију да раде.

Портпарол Ауто-мото савеза Републике Српске Перица Пећанац истакао је да већ пет година реализују представу "Мирка", с циљем упознавања ђака о основним правилима безбједног учешћа у саобраћају, те да ју је до сада погледало више од 15.000 малишана.

"Ријеч је о саобраћајно-превентивној представи гдје глумци Дјечијег позоришта Републике Српске на интерективан начин пролазе, заједно са дјецом, кроз такозваних 10 правила која живот значе", истакао је Пећанац и додао да кроз ове циклусе желе да оспособе ђаке за учешће у саобраћају и да се смањи број страдале ђеце у саобраћају.

Министарство саобраћаја и веза, Агенција за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савез Републике Српске од 2014. године реализују образовну представу "Мирка" која доприноси унапређењу саобраћајног образовања и васпитања ђеце раног школског узраста.

 

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab