Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске узела учешће на стручном семинару ##Унапређење система безбедности саобраћаја##

Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске узела учешће на стручном семинару ##Унапређење система безбедности саобраћаја##

Агенција за безбједност саобрћаја узела је учешће на стручном семинару "Унапређење система безбедности саобраћаја" који је одржан у хотелу Гранд на Копаонику у периоду 01. – 03. октобра 2019. године.

Семинар је био организован од стране Агенције за безбедност саoбраћаја Републике Србије и Министарства унутрашњих послова Републике Србије.

Семинар је био намјењен прдставницима свих локалних самоуправа у Србији и члановима локалних Савjета за безбједност саобраћаја. Организује се у оквиру националне Стратегије безбедности саобраћаја на путевима Републике Србије за период од 2015. до 2020. године.

Основни циљ семинара је подизање капацитета рада локалних тијела за координацију послова безбједности саобраћаја уз подршку свих субјеката који делују и систему безбједности саобраћаја на националном нивоу. Теме стручног семинара биле су разрађене кроз примере добре праксе који су реализовани у локалним самоуправама у Републици Србији и Републици Српској, а треба да послуже за примјер како и на који начин би требало да се реализују активности које доприносе унапређењу безбједности саобраћаја.

Уводне говоре одржали су:

- Небојша Арсов, начелник Управе саобраћајне полиције МУП-а Србије

- др Милан Тешић, Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске

- Ана Тешић, в.д. помоћник министра, Сектор за буџетску инспекцију, Министарство финансија Републике Србије

- Иван Зечић, Сектор буџета, Министарство финансија Републике Србије

- Јасмина Милошевић, в.д. директора Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије

Семинару је присуствовало око 350 учесника. Њима су се, у оквиру уводног излагања, обратили Душан Борковић, српски аутомобилиста, Деа Ђурђевић, новинарка и водитељка ТВ Пинк, Ненад Окановић, глумац и Младен Алвировић, директор НАВАК-а. Познате личности прсутнима су испричале своја искуства, пренеле важне поруке и указале како треба да се понашамо у саобраћају, да би сачували себе и друге.

Поред представника Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске, семинари су присуствовали и представници Града Бања Луке, и Општина Лакташи и Власеница који су том приликом приказали примјере добре праксе из својих локалних заједница.


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab