У Мркоњић Гараду почела кампање "Лако је појас везати", апели младима да вежу појас

У Мркоњић Гараду почела кампање

У организацији Министарства саобраћаја и веза, Министарства унутрашњих послова, Министарства здравља и социјалне заштите, Агенције за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савеза Републике Српске а у сарадњи са Општином Мркоњић Град и Средњошколском центру у Мркоњић Гараду озваничен је почетак кампање "Лако је појас везати".

Циљ кампање је повећење нивова безбједности у саобраћају, повећањем употребе безбједбосних поијасева код возача и путника у возилу, као и дјечијих ауто-сједалица.

За средњошколце је организовано предавање на тему "Када се живот преокрене", а своју животну причу пред великим бројем матураната подијелио је Дејан Трнинић који је као млад момак задобио трајни инвалидитет у саобраћајној незгоди.

„Наша порука младим људима као и сваки пут је да се чувају, да буду безбиједни у саобраћају и да не допусте да ова наша прича, коју испричамо постане њихова прича - рекао је Дејан Трнинић из Удружења жртава и саобраћаја "Степ". „Искрено се надам да ће ови млади људи изабрати лакши начин и учити на туђим грешкама, те да ће моја животна прича успјети да допре до срца и ума свих ученика у Републици Српској, управо из разлога како моја прича не би постала њихова прича“, рекао је Трнинић.

Никола Торбица из Агенције за безбједност саобраћаја Репеублике Српске истиче да млади имају заиста велики коеифицијент учешећа у смртним исходима саобраћајних незгода, те је циљ овог пројекта да младим људима скрену пажњу на све ризике у саобраћају.

Кампањом се жели утицати на промјену ставова према употреби сигурносних појасева и дјечијих ауто сједишта те преношење поруке истим колико је важно користити их. Реализацијом ове кампање очекује се повећање употребе сигурносних појасева и  дјечијих ауто сједишта чиме би дошло до смањења броја настрадалих лица у саобраћајним незгодама и измјене у структури повреда (значајно смањење тежине повреда и мања смртност).

Кампања траје до 31. маја 2024. године.

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab CMS