Вијести

article
Једна од основних мјера пасивне заштите возача и путника у возилима је употреба сигурносних појасева уз наслоне за главу, ваздушне јастуке и дјечијa ауто сједишта.
article
У Костајници, ученици ОШ ”Петар Мећава” и СШЦ ”Костајница” у петак 19. априла 2024. године возили су ”Пут сјећања” у Спомен-подручју Доња Градина у Козарској Дубици, чиме је обиљежен и званичан почетак републичке, превентивне кампање”Звони да те виде! Нека блиста бициклиста!”.
article
Поводом обиљежавања Дана полиције Републике Српске, Полицијска управа Бањалука, организовала је Дан отворених врата за ученике привих разреда Основних школа „Бранко Ћопић“, „Вук Стефановић Караџић“ и „Јован Цвијић“ из Бањалуке.
article
Директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Младен Петровић и Градоначелник Требиња Мирко Ћурић разговарали су о организацији обука о безбједности у саобраћају за дјецу у основним и средњим школама.
article
Агенција за безбједност саобраћаја и Ауто мото савеза Републике Српске у сарадњи са Градском управом Требиње организовали су у Дому младих у Требињу предавање за требињске средњошколце под називом „1 у 10 милиона“. Ово предавање дио је превентивне капмање “Ретро је ин! Вози напријед, гледај назад.” која је јуче почела дефилео мотоциклиста требињским улицама.
article
Сваке године повећава се број моторних возила, а самим тим повећава се и број мотоцикала, што доводи до повећања обима саобраћаја и честих конфликтних ситуација између возача мотоцикла и других моторних возила. Саобраћајне незгоде у којима учествују мотоцикли или мопеди често завршавају са тешким повредама мопедиста и мотоциклиста, а неријетко и са смртним повредама.
article
У оквиру кампање “Освјетлај образ, домаћине! Означи трактор жутим ротационим свјетлом” у Општини Крупа на Уни организовано је за пољопривреднике предавање и подјељена су им жута ротациона свјетла.
article
У Жељезницама Републике Српске је одржан први радни састанак пред почетак превентивних активности у 2024. години и кампање под називом "Опрезни пазе на путне прелазе", која се и ове године реализује у циљу смањења броја саобраћајних незгода на путним прелазима у Републици Српској.
article
У Приједору је одржано предавање за средњошколце под називом “Кад се живот преокрене”, у оквиру истоименог пројекта Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске. Ученици завршних разреда средњих школа, као будући возачи, упозорени су на опасности којима су изложени млади возачи те на који начин да буду безбједнији у саобраћају.
article
У Средњошколском центру у Теслићу одржано је предавање о безбјендости у сабраћају намијењно ученицима завршних разреда. Предавање је реализовано у оквиру пројеката који проводи Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске, са циљем скретања пажње на важност поштовања саобраћајних прописа.

© 2022. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће:  BitLab CMS