ЛАКО ЈЕ БРЗИНУ СМАЊИТИ – превентивна кампања – Трг Крајине, 18. јун у 10.00 часова

ЛАКО ЈЕ БРЗИНУ СМАЊИТИ – превентивна кампања – Трг Крајине, 18. јун у 10.00 часова

У Републици Српској сутра ће, 18. јуна 2024. године почети превентивна кампања „ЛАКО ЈЕ БРЗИНУ СМАЊИТИ“. Брзина је један од основних фактора ризика у саобраћају. Веће брзине кретања возила доводе до већих ударних брзина, а самим тим и до тежих повреда.

Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Агенција за безбједност саобраћаја, Ауто-мото савез Републике Српске, јединице локалне самоуправе, Радио Телевизија Републике Српске као медијски партнер и друштвено одговорне компаније „Aуто Миловановић“ и „Циак ауто“и ове године као и претходних од 18. јуна до 31. јула провешће превентивну кампању под називом ЛАКО ЈЕ БРЗИНУ СМАЊИТИ!“

Циљ провођења превентивне кампања ЛАКО ЈЕ БРЗИНУ СМАЊИТИ!“ је повећање нивоа безбједности саобраћаја у Републици Српској, смањењем број возача који возе непрописном или неприлагођеном брзином. 

Кампањом се жели утицати на промјену ставова о важности и значају ограничења брзине и преношење поруке учесницима у саобраћају колико је важно поштовати ограничење брзине кретања.

Реализацијом ове кампање очекује се повећање учесника који поштују ограничење брзине кретања, чиме би дошло до смањења броја настрадалих лица у саобраћајним незгодама и измјене у структури повреда (значајно смањење тежине повреда и мања смртност).

Почетак кампање обиљежиће се у Бањој Луци на Тргу Крајине, 18. јуна 2024. године са почетком у 10.00 часова. Том приликом биће организоване разне активности, представљен план кампање и дјељен промотивни материјал.

Прес конференција за медије ће се одржати у 10.15 часова. Наведеној конференцији присуствоваће представници наведених субјеката који ће провести кампању.

Поред конференције за медије, у периоду од 10,00 до 11,00 h, на Тргу Крајине као стратешки партнер кампање компанијa „Aуто Миловановић“ организоваће активности за најмлађе (такмичење дјеце са аутићима, цртање, писање порука), подјелу летака те пригодних поклона.

 

 

 

Детаљан план кампање можете погледати овдје.

Радио-џингл можете преузети овдје.

Видео  можете преузети на линку:  https://www.youtube.com/watch?v=VRCgChrTygI

Плакат можете преузети овдје.

Летак можете преузети овдје.

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab CMS