„Знањем до боље безбједности“ – пројекат Општине Станари

„Знањем до боље безбједности“ – пројекат Општине Станари

Општина Станари једна је од 11 општина у Републици Српској која је 30. маја прошле године потписала уговор о суфинансирању пројекта из области безбједности саобраћаја са Агенцијом за безбједност саобраћаја. Пројекат Општине Станари „Знањем до боље безбједности“ ушао је у завршну фазу.

У оквиру пројекта реализоване су многобројне активности (предавања и радионице за ученике од првог до деветог разреда, демонстрација регулисања саобраћаја, провјера усвојених знања, подјела свјетлоодбојних материјала).Циљ пројекта је усвајање знања о саобраћајним прописима, развијање вјештина неопходних за примјену наученог у саобраћају, повећање свијести ученика о значају безбједног учешћа у саобраћају и усвајање позитивних ставова о саобраћајно-техничкој култури.

Остварењем овог циља, ученици ће стећи знања  о саобраћају као сложеном систему, те ће стечена знања и савјете моћи примјенити ван учионице у реалним саобраћајним ситуацијама.

Општина Станари имаће већу безбједност у саобраћају и мање саобраћајних незгода захваљујући едукацији најмлађих нараштаја.

Видео запис са реализације пројекта можете погледати на линку: https://www.youtube.com/watch?v=XO3SU7-NGe0&feature=share

 
© 2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће:  BitLab