Посјета добојском вртићу „Мајка Југовића“

Посјета добојском вртићу „Мајка Југовића“

ДОБОЈ: Дјеца још у вртићу уче основна правила понашања у саобраћају. То су нам потврдили и малишани добојског обданишта „Мајке Југовић“, које су посјетили из Градске управе и Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске и уручили им поклоне захваљујући којима ће још више научити о саобраћајним правилима и прописима.

– Кроз мноштво креативних идеја, прича, пјесмица, разних апликација и дидактичког материјала са којим располаже наша установа настојимо да обогатимо и да на што јаснији начин прикажемо малишанима ту тему. Неке теме су обрађене унутар објекта, а многе од њих су рађене и ван установе, тако да свакако велику захвалност и подршку имамо од нашег оснивача Града Добоја, који нам увијек пружа подршку у свим нашим планираним активностима – изјавила је Сања Ристикић, помоћник директора ЈПУ „Мајке Југовић“ Добој.

Да би још лакше савладали основних десет лекција из саобраћаја из Агенције за безбједност саобраћаја уручили су им бојанке и сликовнице. Циљ је да се дјеца од малих ногу едукују да безбједно учествују у саобраћају. Како су рекли из Агенције статистика показује да су најмлађи учесници у саобраћају веома заштићени. Уопштено су задовољни статистиком.

– Сви параметри иду у позитивном правцу. Ова година је добро почела и сви индикатори говоре да нам безбједност саобраћаја расте у позитивном правцу. Циљ нам је да ову годину завршимо са генералним планом који постоји, а то је да негдје за око четрдесет посто буде смањен број погинулих у односу на 2010. годину од када смо почели да мјеримо све резултате. Агенција активно ради на свим тим пословима заједно са Министарством саобраћаја и веза и са Министарством унутрашњих послова, а ово се уклапа у крај кампање која се односи на везивање појаса. Тај број је врло интересантан, он је негдје око 72 посто у лимиту, Када смо кренули прије десет година везивање појаса тада је било нула, а то је врло значајан сегмент безбједности саобраћаја – рекао је Новица Крунић, в.д. директора Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске.

                            

- Имамо одређене пројекте које ћемо управо са Агенцијом за безбједноист саобраћаја покушати да спороведемо у наредном периоду, а тиче се највеће мјере безбједности наших најмлађих, односно безбједности дјеце која иду у школу. Покушаћемо да све прелазе који су у близини школа додатно обезбједимо одређеним знаковима који ће бити на путу и који ће наше возаче припремити и генерално им сугерисати да је у близини школа, те да је потребно да обрате пажњу како би избјегли нежељене несреће – изјавила је Владимир Марковић, замјеник градоначелника Добоја.

(Извор: РТВ Добој)

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab